Физиологични обувки CHICCO

От какво се нуждаят детските крачета?

Идеалните обувки трябва да пасват точно и да отговарят на специфичните нужди на детето. Обувките трябва да се леки и удобни и да осигуряват достатъчно място за пръстчетата. Подметките трябва да са еластични, за да осигуряват необходимата свобода за движение и най-вече – да се усеща земята под краката. Това продължително стимулиране е от основно значение за развитието на двигателните умения на детето и упражненията на мускулатурата.

Нашето предложение

Свобода
Форма, която осигурява достатъчно пространство за движение. По-закръглената форма на обувката предоставя необходимото място за пръстите на краката и те се движат свободно. Всъщност по време на първите месеци от живота на детето ролята на обувката е просто да позволи естественото развитие на крака, докато го защитава от студ и евентуално нараняване. Важно е обувката да бъде с правилния размер, защото ако е прекалено стегната, това може да попречи на растежа и функцията на крака.

Гъвкавост
Подметка, която следва естествената, физиологична извивка на стъпалото. Иновативната подметка с различна дебелина е гъвкава, еластична и устойчива на пързаляне. За да позволи на крака да се движи свободно, предната част на обувката се огъва лесно дори само с натискане с ръка. В допълнение подметката е изработена със специален релеф, който следва естествената физиологична извивка на стъпалото. Височината на обувката отпред и отзад има за цел да гарантира най-доброто позициониране на крака и съответно правилно развитие на мускулите.

Стимулиране
Стелки, които постоянно стимулират стъпалата на краката. Добре известно е, че за да се развива правилно, детето трябва да ходи босо колкото е възможно повече. Именно поради тази причина, Физиологичните обувки Chicco имат стелки, които постоянно стимулират стъпалата на краката през целия ден, укрепват мускулите, подобряват баланса на тялото и формирането на сводовете на ходилата.

Лекота
Дизайнът и материалите предотвратяват прекомерно натоварване на мускулатурата. Материалите, използвани за физиологичните обувки Chicco, са избрани заради тяхната лекота. Те гарантират, че обувките не възпрепятстват желанието на детето да се движи свободно. По-леката обувка предотвратява мускулната умора и помага на детето да развие собствените си двигателни умения. Друга важна характеристика на използваните материали е, че те позволяват  на крака да “диша”, неизменно изискване за адекватна хигиена.

 

Разгледайте тук актуалните предложения за сезона.Вижте повече

Финални намаления!

Намалихме цените на ВСИЧКИ стоки

Вижте повече

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв

Горе